Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
200-250 г крехко телешко месо
200-250 г крехко свинско месо
100 г сух колбас или шунка
2 глави кромид лук
1 връзка корени за супа
2 бр. кисели ябълки
1 бр. люта чушка по желание
1 ч.л. горчица
1 ч.л. доматено пюре
60 г масло
червен пипер
черен пипер
магданоз
1/2 ч.ч. бульон
сол
олио за пържене
Начин на приготвяне :
Почистеното от сухожилията и ципите месо и колбасът се нарязват на дребни късчета и се смесват със ситно нарязания лук (по желание се прибавя и 1 ситно нарязана скилидка чесън). Мазнината за пържене се загрява в дълбок тиган и в нея се пържи сместа от месата, колбаса и лука, като от време на време се разбърква. Като поомекне месото, сместа се наръсва с червен и черен пипер и със ситно нарязан магданоз и се пържи още десетина минути. Прибавят се горчицата и доматеното пюре, размити в бульона, след което ястието се задушава на тих огън. В друг съд с маслото се задушават ситно нарязаните корени за супа (и по желание люта чушка - нарязана) и настърганите ябълки. Като поомекнат корените за супа, се прибавя месото, без да се разбърква.
Аламинути
сряда, 16 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар