
Продукти : 1 кг.крехко свинско месо,3 големи глави кромид лук, 1 голям морков, 300 гр. пресни гъби(може и мариновани в краен случай), 2 с.л. доматено пюре, ½ к.ч. червено вино, 1 ч.л. червен пипер,сол, черен пипер,кимион,чубрица, къри (може и подправка за барбекю), соев сос, 1 с.л. мед, 4-5 с.л. водка(ракия), олио
Начин на приготвяне : Месото се нарязва на хапки. Поръсва се с подправки: черен пипер,кимион,къри или подправка за барбекю,соев сос и меда смесен с водката или ракията.Може да прибавите подправка по ваш избор.Разбърква се. Оставя се да престои поне 1-2 часа в хладилник. Сгорещява се мазнината (около 1 каф. чашка) и се прибавя месото. Пържи се до леко златисто като се разбърква от време на време. След това се прибавя нарязания лук и настъргания морков. Позапържва се още 3-4 мин. Слагат се почистените,измити и нарязани по на едро гъби.Отново пържим 3-4 мин. Посолява се със сол,черен пипер,червен пипер и чубрица. Налива се ½ кафена чашка вино и още толкова вода ако е нужно,похлупва се с капак и се задушава на лек огън докато остане почти само на мазнина. Тогава се прибавя доматеното пюре разтворено в малко вода. Ври още 2-3 мин и е готово за похапване. По желание при прибавянето на дом.пюре може да се сложи настърган или ситно нарязан чесън (1-2 скилидки) и магданоз.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар