
Продукти :
* 600-800 г говеждо или овнешко месо от контрафилето
* 4 глави лук
* 16 бр. мариновани гъби
* 1/3 ч.ч. вино
* брашно
* сол
* черен пипер
* мазнина за пържене
Начин на приготвяне : От почистеното месо се оформят овални пържоли, които се начукват леко и се наръсват със сол и черен пипер. Пържат се в гореща мазнина. В същата мазнина се изпържва до златисто оцветяване нарязаният на полумесеци лук, посолен и наръсен с брашно. Изважда се с решетеста лъжица и се разпределя върху рамстеците. В останалата мазнина се задушават гъбите и се заливат с виното, след което се прибавят към рамстеците.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар