Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 600-800 г говеждо или овнешко месо от външното филе
* сол
* черен пипер
* брашно
* мазнина за пържене
* 4 глави лук
* 4 бр. домати
* 40 г масло
* 4 бр. твърдо сварени яйца
* магданоз
* 4 с.л. сметана
Начин на приготвяне : Месото се почиства от ципи и лой, оформя се на пържоли, които се начукват леко, посоляват се и се наръсват с черен пипер. Отлежават 30 минути и се пържат от двете страни в малко мазнина (силно загрята) така, че вътрешността да остане сочна. Изваждат се в затоплени чинии. Лукът, нарязан на полумесеци, се наръсва със сол и брашно и се изпържва. Отцежда се от мазнината и се слага върху рамстеците. Доматите, нарязани на кубчета, се посоляват и се изпържват в кравето масло. Слагат се до лука. Яйцата се нарязват на кубчета, посоляват се и се наръсват с нарязан магданоз. Слагат се до доматите. Мазнината от пърженето се прецежда, разбърква се с 1 ч.л. брашно, разрежда се с 1/2 ч.ч. вода и се кипва. След 2-3 минути сосът се отстранява от огъня и се застройва със сметаната и се изсипва отстрани до рамстеците.
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар