
Продукти : 1 кг съвсем млад зелен фасул, 3 лъжици галета, 1/2 пакетче краве масло, 1 кофичка сметана, 2 стръка чесън, магданоз, копър, сол.
Начин на приготвяне : Нарязания на тънки, дълги ивички зелен фасул задушете в 1 лъжица разтопено масло и малко подсолена вода, докоато омекне напълно. Смесете сметаната със ситно нарязаните чесън, магданоз и копър, посолете я. В намазана с масло и поръсена с галета огнеупорна тавичка сложете 1/3 от сварения и отцеден фасул, залейте с половината от сметаната, сипете още 1/3 от фасула, залейте с останалата сметана и покрийите със зелен фасул. Поръсете със загрятото масло и галетата. Запечете.
Други гарнитури
Няма коментари:
Публикуване на коментар