сряда, 2 декември 2009 г.

Зелен фасул

Етикети : Добавки за ястия, гарнитури, обогатяват основното ястие, продукти, приготвяне,


Зелен фасул гарнитура!!!
Продукти : 1 кг съвсем млад зелен фасул, 3 лъжици галета, 1/2 пакетче краве масло, 1 кофичка сметана, 2 стръка чесън, магданоз, копър, сол.


Начин на приготвяне : Нарязания на тънки, дълги ивички зелен фасул задушете в 1 лъжица разтопено масло и малко подсолена вода, докоато омекне напълно. Смесете сметаната със ситно нарязаните чесън, магданоз и копър, посолете я. В намазана с масло и поръсена с галета огнеупорна тавичка сложете 1/3 от сварения и отцеден фасул, залейте с половината от сметаната, сипете още 1/3 от фасула, залейте с останалата сметана и покрийите със зелен фасул. Поръсете със загрятото масло и галетата. Запечете.


Други гарнитури

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...