
Продукти за 4 порции: 500 г спанак, 50 г масло (маргарин), 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 2 супени лъжици галета, 2 супени лъжици сметана, 1 яйце, на върха на ножа черен пипер, и настъргано индийско орехче, сол.
Начин на приготвяне : Много добре почистеният и измит под течаща вода спанак се попарва с малко вода (1-2 см от дъното на тенджерата). След около 3-4 мин спанакът се прецежда през сито и се накълцва. Ситно нарязаният лук се пуска в горещото масло и се задушава, без да се оцвети. Прибавят се нарязаният спанак, стритият със сол чесън, галетата и подправките. Ястието се вари на тих огън няколко минути, като от време на време се бърка. Прибавя се внимателно (да не се пресече) яйцето и след това и сметаната.
Забележка: По същия начин може да се приготви и пюре от коприва, което преди сервирането се поръсва със счукани орехи или -настъргано сирене.
Други гарнитури
Няма коментари:
Публикуване на коментар