Етикети : Добавки за ястия, гарнитури, обогатяват основното ястие, продукти, приготвяне,
Продукти за 4 порции: 500 г спанак, 50 г масло (маргарин), 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 2 супени лъжици галета, 2 супени лъжици сметана, 1 яйце, на върха на ножа черен пипер, и настъргано индийско орехче, сол.
Начин на приготвяне : Много добре почистеният и измит под течаща вода спанак се попарва с малко вода (1-2 см от дъното на тенджерата). След около 3-4 мин спанакът се прецежда през сито и се накълцва. Ситно нарязаният лук се пуска в горещото масло и се задушава, без да се оцвети. Прибавят се нарязаният спанак, стритият със сол чесън, галетата и подправките. Ястието се вари на тих огън няколко минути, като от време на време се бърка. Прибавя се внимателно (да не се пресече) яйцето и след това и сметаната.
Забележка: По същия начин може да се приготви и пюре от коприва, което преди сервирането се поръсва със счукани орехи или -настъргано сирене.
Други гарнитури
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар