Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 4-8 бр. пържоли от бут или 4-8 бр. котлети
* 2 с.л. растително масло
* 4 с.л. доматен сос
* 2-3 скилидки чесън
* ситно накълцан
* 2-3 ч.л. ситно нарязан магданоз
* сол
Начин на приготвяне : Изрязва се излишната мазнина от котлетите и те се начукват от двете страни с дървено чукче. Посоляват се. Растителното масло се загрява силно (без да прегори) в тиган и се добавя доматеният сос. Котлетите се задушават в тази смес по 3 минути от всяка страна. Наръсват се с чесъна, докато са още в тигана, обръщат се още един път, изваждат се и се наръсват с магданоза.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар