
Продукти :
* 600-800 г телешко месо от бут, шол или ябълка
* 4 с.л. брашно
* 4 ч.л. червен пипер
* 10 с.л. сметана
* 2 ч.л. лютеница
* мазнина за пържене
* 40 г масло
* сол
Начин на приготвяне : Почистеното от ципи и нарязаното на шницели месо се посолява, овалва се в брашно и се пържи в много гореща мазнина. Изважда се в топла чиния. Върху шницелите се слага по малко от маслото и се наръсват с червения пипер. В мазнината от пърженето се прибавят 2 ч.л. брашно, сметаната, лютеницата, размита в 1 с.л. бульон или вода, и сол на вкус. Сосът се кипва и с него се заливат шницелите.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар