Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 600-800 г телешко месо от бут, шол или ябълка
* 4 с.л. брашно
* 4 ч.л. червен пипер
* 10 с.л. сметана
* 2 ч.л. лютеница
* мазнина за пържене
* 40 г масло
* сол
Начин на приготвяне : Почистеното от ципи и нарязаното на шницели месо се посолява, овалва се в брашно и се пържи в много гореща мазнина. Изважда се в топла чиния. Върху шницелите се слага по малко от маслото и се наръсват с червения пипер. В мазнината от пърженето се прибавят 2 ч.л. брашно, сметаната, лютеницата, размита в 1 с.л. бульон или вода, и сол на вкус. Сосът се кипва и с него се заливат шницелите.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар