
Продукти : 3 големи глави кромид лук, 50 г краве масло, 2 супени лъжици бяло вино, 1 супена лъжица брашно, 2 чаени чаши горещ бъльон, черен пипер, дафинов лист и магданоз, 1 супена лъжица горчица.
Начин на приготвяне : Лукът се нарязва на възедри парчета.Изпържва се до златисто в добре сгорещено масло.Залива се с виното и се поръсва с брашното, като се бърка непрекъснато.Пържи се до леко оцветяване и се залива с бульона.Подправя се с черния пипер, дафиновия лист и магданоза и се вари, докато се сгъсти.В момента на сервирането се прибавя готчицата.Превъзходен сос за свинско печено и телешки дреболии.
Сосове
Няма коментари:
Публикуване на коментар