неделя, 6 декември 2009 г.
Сос роберт
Продукти : 3 големи глави кромид лук, 50 г краве масло, 2 супени лъжици бяло вино, 1 супена лъжица брашно, 2 чаени чаши горещ бъльон, черен пипер, дафинов лист и магданоз, 1 супена лъжица горчица.
Начин на приготвяне : Лукът се нарязва на възедри парчета.Изпържва се до златисто в добре сгорещено масло.Залива се с виното и се поръсва с брашното, като се бърка непрекъснато.Пържи се до леко оцветяване и се залива с бульона.Подправя се с черния пипер, дафиновия лист и магданоза и се вари, докато се сгъсти.В момента на сервирането се прибавя готчицата.Превъзходен сос за свинско печено и телешки дреболии.
Сосове
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар