Продукти за 4 порции : 800 г птиче месо, 1 връзка корени за супа, 60 г краве масло, смес от стрит ким и черен пипер, чубрица, щипка червен пипер, 1 глава кромид лук, 1 супена лъжица брашно, 2 ябълки, 1 чаена лъжичка доматено пюре, 1/2 чаена чаша сметана или отцедено през марля кисело мляко, сол.
Начин на приготвяне : Почистеното месо се сварява в 1 л вода заедно с корените за супа, след което кожата и всички несмилаеми части се отстраняват.От месото се приготвят 4 пържолки, които се изпържват в маслото до зачервяване, наръсват се със сместа от подправките и се поставят в затоплена чиния.В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се наръсва с брашното, след което се прибавят ябълките, почистени и настъргани на ренде, и доматеното пюре.Заливат се с малко бульон, посоляват се и се отдръпват от огъня след 5-6 минути.Полученият сос се застройва със сметаната и се изсипва при пържолите.Отделно се поднасят задушен ориз и салата по избор.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар