Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 600 г почистено от костите, сухожилията и ципите птиче месо
* 2 с.л. оцет
* 2 с.л. бяло вино
* 2 с.л. растително масло
* щипка настъргана кора от лимон
* сол
* черен пипер
* 3 с.л. сметана
* брашно
* 120 г масло
Начин на приготвяне : Месото се начуква леко от двете страни и се оставя 1 час в марината от оцета, виното, растителното масло, черен пипер и сол. Отцежда се от маринатата, оформя се на пържоли, подсушава се с кърпа, потапя се в брашно и се изпържва в маслото. След изваждането на месото към мазнината се прибавя маринатата. Полученият сос се кипва, подправя се с лимоновата кора, оттегля се от огъня и се застройва със сметаната. Пържолите се поднасят с приготвения сос.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар