понеделник, 28 декември 2009 г.

Пържоли от месо на стара птица

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Продукти :
* 600 г почистено от костите, сухожилия­та и ципите птиче месо
* 2 с.л. оцет
* 2 с.л. бяло вино
* 2 с.л. растително масло
* щипка на­стъргана кора от лимон
* сол
* черен пипер
* 3 с.л. сме­тана
* брашно
* 120 г масло


Начин на приготвяне : Месото се начуква леко от двете страни и се оставя 1 час в марината от оцета, виното, растителното масло, черен пипер и сол. Отцежда се от маринатата, оформя се на пържоли, подсушава се с кърпа, потапя се в брашно и се изпържва в маслото. След изваждането на месото към мазнината се прибавя маринатата. Полученият сос се кипва, подправя се с лимоновата кора, оттегля се от огъня и се застройва със сметаната. Пържолите се поднасят с приготвения сос.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...