понеделник, 7 декември 2009 г.
Месен сос
Продукти : 1 пакетче кайма или 250 г ситно нарязан колбас, 30 г краве масло, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, 2 супени лъжици доматено пюре или кетчуп, 250 г домати, щипка захар, черен пипер и сол.
Начин на приготвяне : Лукът и чесънът се изпържват в маслото, прибавя се месото, разбърква се добре и се пържи десетина минути.Прибавят се доматеното пюре, нарязаните на ситно домати и подправките и се оставя на тих огън, за да се задуши около 30 минути.
Подходящ за спагети, макарони, юфка.
Сосове
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар