петък, 11 декември 2009 г.

Пържоли с костен мозък

Пържоли с костен мозък!!!
Продукти за 4 порции : 4 пържоли 150 - 200 г от бута или външното филе, 2 супени лъжици мазнина за пържене, черен пипер, сол, сос по избор, пюре от картофи, задушен грах, 4 парчета костен мозък, сварен в подсолена вода.


Начин на приготвяне : Пържолите се начукват, поръсват се със сол и черен пипер и се изпържват в силно загрятата мазнина.Изваждат се в затоплени чинии.Отгоре се слага мозъкът.Пържолите се гарнират с пюрето и задушения грах и се заливат с избрания сос или с мазнината от пърженето.
Поднасят се със салата по избор.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...