петък, 11 декември 2009 г.
Пържоли от говеждо месо с лютив сос
Продукти : 600 - 800 г месо от опашката, 4 глави кромид лук, 2 скулидки чесън, 8 ивички сланина, лютив червен пипер ( или 1 лютива пиперка ), брашно, 1 супена лъжица доматено пюре, сол, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Месото се начуква и се оформя на 4 пържоли, които се натриват с малко счукан в сол чесън, пробиват се на две места и през пробивите се прекарват ивиците сланина.Овалват се в брашно и се оставят да отлежат на студено 1 - 2 часа.Изпържват се в силно загрята мазнина и се изваждат в затоплени чинии.В същата мазнина се изпържва леко ситно нарязаният лук, наръсва се с лютивия червен пипер ( или се добавя лютивата пиперка ) и се задушава 1 - 2 минути с доматеното пюре и малко сол.Сосът се сгъстява по желание с 1 чаена лъжичка брашно, размито в малко студена вода, с което ври 5 - 6 минути.Пържолите се заливат с готовия сос и се поднасят с пържени картофи и салата или туршия.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар