
Продукти : 600 - 800 г месо от опашката, 4 глави кромид лук, 2 скулидки чесън, 8 ивички сланина, лютив червен пипер ( или 1 лютива пиперка ), брашно, 1 супена лъжица доматено пюре, сол, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Месото се начуква и се оформя на 4 пържоли, които се натриват с малко счукан в сол чесън, пробиват се на две места и през пробивите се прекарват ивиците сланина.Овалват се в брашно и се оставят да отлежат на студено 1 - 2 часа.Изпържват се в силно загрята мазнина и се изваждат в затоплени чинии.В същата мазнина се изпържва леко ситно нарязаният лук, наръсва се с лютивия червен пипер ( или се добавя лютивата пиперка ) и се задушава 1 - 2 минути с доматеното пюре и малко сол.Сосът се сгъстява по желание с 1 чаена лъжичка брашно, размито в малко студена вода, с което ври 5 - 6 минути.Пържолите се заливат с готовия сос и се поднасят с пържени картофи и салата или туршия.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар