Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 700-800 г свинско месо без кости
* 2 с.л. свинска мас
* 4-6 глави кромид лук
* 8 бр. домати от консерва
* 1/3 ч.ч. червено вино
* 1 бр. люта чушка
* чубрица
* сол
* 8 бр. готови палачинки
Начин на приготвяне :
Месото се нарязва на малки кубчета, посолява се и пържи, докато хване червенокафява коричка. Изважда се в затоплен съд. Прибавя се лукът, нарязан на полумесеци, а след омекването му се добавят доматите, обелени и нарязани, виното, лютивата чушка и стритата чубрица (1 щипка). След 2-3 минути ястието се оттегля от огъня, гъстата част и месото се разпределят в палачинките, които се навиват на рула или се прегъват на две и се заливат със соса, отделен от ястието.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар