Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 700-800 г свинско месо без кости
* 2 с.л. свинска мас
* 4-6 глави кромид лук
* 8 бр. домати от консерва
* 1/3 ч.ч. червено вино
* 1 бр. люта чушка
* чубрица
* сол
* 8 бр. готови палачинки
Начин на приготвяне :
Месото се нарязва на малки кубчета, посолява се и пържи, докато хване червенокафява коричка. Изважда се в затоплен съд. Прибавя се лукът, нарязан на полумесеци, а след омекването му се добавят доматите, обелени и нарязани, виното, лютивата чушка и стритата чубрица (1 щипка). След 2-3 минути ястието се оттегля от огъня, гъстата част и месото се разпределят в палачинките, които се навиват на рула или се прегъват на две и се заливат със соса, отделен от ястието.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар