Продукти за 4 порции : 600 г месо от бонфилето, 200 г сварен мозък, 1 яйце, 1 кисела краставичка, 8 - 12 гъби, сол, брашно, черен пипер, мазнина за пържене, бульон.
Начин на приготвяне : Месото се оформя на 8 медальона, които се посоляват, овалват се в брашно и се изпържват в гореща мазнина.Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с няколко капки бульон и черен пипер.Мозъкът се нарязва на филии, които се наръсват с малко сол и черен пипер, потапят се в разбитото яйце и се пържат в мазнината от медальоните.Поставя се по 1 филия мозък между два медальона.Гъбите се задушават в мазнина, посоляват се, прибавят се малко бульон и ситно нарязаната кисела краставичка и се изсипват върху медальоните.Гарнират се с пържени картофи.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар