събота, 12 декември 2009 г.

Медальон с мозък

Продукти за 4 порции : 600 г месо от бонфилето, 200 г сварен мозък, 1 яйце, 1 кисела краставичка, 8 - 12 гъби, сол, брашно, черен пипер, мазнина за пържене, бульон.


Начин на приготвяне : Месото се оформя на 8 медальона, които се посоляват, овалват се в брашно и се изпържват в гореща мазнина.Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с няколко капки бульон и черен пипер.Мозъкът се нарязва на филии, които се наръсват с малко сол и черен пипер, потапят се в разбитото яйце и се пържат в мазнината от медальоните.Поставя се по 1 филия мозък между два медальона.Гъбите се задушават в мазнина, посоляват се, прибавят се малко бульон и ситно нарязаната кисела краставичка и се изсипват върху медальоните.Гарнират се с пържени картофи.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...