събота, 12 декември 2009 г.

Медальон с маслини

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Продукти :
* 8 бр. телешки медальони
* сол
* брашно
* черен пипер
* 1 ч.ч. маслини, почистени от костилките
* 4 с.л. бульон
* мазнина за пържене
* 50 мл червено вино
* няколко капки лимо­нов сок


Начин на приготвяне : Медальоните се начукват леко, посоляват се, овалват се в брашно и се изпържват в гореща мазнина. Изваждат се по два в затоплени чинии един над друг, наръсват се с черен пипер и помежду им се слагат маслините, нарязани на ситно. В мазни­ната от пърженето се добавят бульонът, виното, щипка сол и лимонов сок на вкус. Сосът се излива върху медальоните.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...