Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 8 бр. телешки медальони
* сол
* брашно
* черен пипер
* 1 ч.ч. маслини, почистени от костилките
* 4 с.л. бульон
* мазнина за пържене
* 50 мл червено вино
* няколко капки лимонов сок
Начин на приготвяне : Медальоните се начукват леко, посоляват се, овалват се в брашно и се изпържват в гореща мазнина. Изваждат се по два в затоплени чинии един над друг, наръсват се с черен пипер и помежду им се слагат маслините, нарязани на ситно. В мазнината от пърженето се добавят бульонът, виното, щипка сол и лимонов сок на вкус. Сосът се излива върху медальоните.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар