понеделник, 7 декември 2009 г.

Гъбен сос със сметана

Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,


Гъбен сос със сметана!!!
Продукти : 300 гр. гъби
1-2 глави лук
250 гр. заквасена сметана
сол
черен пипер
олио


Начин на приготвяне : Гъбите и лукът се нарязват на много ситно и се задушават в олиото /може и в микровълнова, става по-бързо/. Ако започнат да загарят се добавя малко вода. Когато са готови се добавя сметаната, сол и черен пипер на вкус и се бърка на слаб огън около 5 мин. Ако сосът стане много рядък се сгъстява с една лъжичка брашно, ако има нужда от разреждане - се използва прясно мляко или малко топла вода. Подходящ е като гарнитура за леки меса или крутони, a защо не и спагети.


Сосове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...