Продукти : 2-3 супени лъжици краве масло, 2-3 супени лъжици брашно, 1 чаена чаша месен бульон, 1/2 чаена чаша бульон, получен от сваряването на шепа сухи гъби, 1/2 чаена чаша сметана, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче.
Начин на приготвяне : От мазнината и брашното се приготвя бяла запръжка и се сваля от огъня.Долива се с двата бульона.Сосът се слага на огъня и се бърка, докато се сгъсти.Подправя се на вкус със солта, черния пипер и индийското орехче.Сметаната се добавя след сваляне на соса от огъня.
Сосове
понеделник, 7 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар