Продукти за 4 порции : 4 солени свински котлета, 2 чаени чаши брашно, 4 супени лъжици свинска мас, щипка сол, 1 глава лук, 1 щипка настъргано индийско орехче, 2 супени лъжици сметана или прясно мляко, 2 супени лъжици растително масло 5-6 домата, магданоз, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Месото се почиства от солта.Прави се тесто от брашното, маста, настъргания лук, щипка сол, индийското орехче и сметаната ( прясното мляко ), което се разделя на четири части.От всяка се разточва малка дебеличка кора, в която се увива по един котлет.Повърхността на кората се намазва с растително масло.Котлетите се пържат в намазан с мазнина тиган на умерен огън по 10 минути от всяка страна и се изваждат в топла чиния.В мазнината опт пърженето се задушават леко доматите, нарязани на филии, наръсват се с нарязан лук и магданоз и с тях се покриват изпържените котлети.Сервират се с резени от лимон и салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар