
Продукти :
* 4 бр. котлети от свинско месо
* 2 бр. яйца
* 8 с.л. галета
* 8 с.л. брашно
* 2-3 с.л. растително масло
* 1 ч.ч. бульон
* костена отвара или подсолена вода
* 1/2 ч.л. захар
* лимонов сок или слаб ароматен оцет
* 1 парче хрян
* 1/2 с.л. стафиди
* сол
* черен пипер
* мазнина за пържене
* горчица по желание
Начин на приготвяне : Почистените и оформени котлети се начукват от двете страни, цепват се на 2-3 места по периферията, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се оставят да отлежат десетина минути. Потапят се в разбитите яйца и галетата и се пържат от всяка страна по 4 минути. Към мазнината от пърженето се прибавя растителното масло и в получената смес се запържва брашното до светложълто оцветяване. Като изстине, запръжката се разрежда с бульона и се подправя със захарта, настъргания хрян, предварително попарен, лимонов сок и горчица, слагат се стафидите и сосът се кипва. Оттегля се от огъня и се оставя да постои 15 минути. Сосът се сервира в сосиера.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар