Продукти за 4 порции : 400 г смляно месо, 1 глава лук, 1 връзка корени за супа, 2 супени лъжици растително масло, 3-4 картофа, 2 яйца, 1 чаена лъжичка доматено пюре, 20-30 г краве масло, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче, бахар, магданоз, 2 супени лъжици сметана, 1 по-дебела филия сух бял хляб без кората, настъргани кашкавал и сирене, брашно, галета, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Ситно нарязаните корени за супа се задушават с щипка сол в половината растително масло.Картофите се сваряват.Ситно нарязаните лук и магданоз се задушават в останалото растително масло.Задушените корени за супа и картофите се претриват през сито.Прибавят се месото, лукът и магданозът, 1 жълтък, маслото, сметаната, доматеното пюре, настъргано сирене, подправките и сол на вкус.Сместа се омесва, като се прибавят трохите от хляба и 1 супена лъжица брашно.Оформят се крокети ( кебапчета ), които се овалват в брашно, потапят се в разбитото яйце и галета, смесена с настърган кашкавал, и отново в яйцето и се изпържват в много гореща мазнина.
Поднасят се със салата според сезона и доматен сос.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар