Продукти за 4 порции : 400 г смесена кайма или смлени отрязъци от готвено, пържено или печено месо, 100 г колбаси или шунка, 3-4 сварени картофи, 2 яйца, 1/3 чаена чаша прясно мляко, сол, по 1 щипка черен и червен пипер, бахар, брашно, галета, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Месото, колбасите и картофите се смилат, прибавят се 1 яйце, подправките и млякото ( трябва да се получи сравнително стегнато тесто ).Наръсва се с брашно и се оставя да отлежи 1/2 час.Оформя се на салам, който се нарязва на 12-16 филии.Всяка филия се оформя на кебапче, валва се в брашно, потапя се в разбитото яйце и се панира в галета.Крокетите се пържат в силно сгорещена мазнина до златист цвят.
Поднасят се със салата или туршия.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар