неделя, 6 декември 2009 г.

Бял ( основен ) сос

Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,


Бял основен сос!!!
Продукти :
30 гр. брашно
30 гр. кр.масло
0 ,5 л подходящ бульон
сол
черен пипер


Начин на приготвяне : Приготвя се както сос бешамел , само , че вместо пр. мляко слагаме подходящ бульон , бъркаме докато се състи и оставяме да ври на слаб огън около 10 минути .
Този сос се поднася към варени зеленчуци и макарони ,варени яйця ,варени риби , бели меса .
Добър апетит !!!


Сосове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...