
Продукти за 6 души : 1,8 кг свинско филе, обезкостено и завързано, 2 глави чесън, 8 главички лук, 2 червени люти чушлета, 1 к.л. едро смлян черен пипер, 1 с.л. едро смлян червен пипер на зърна, 1 к.л. зърна от кориандър, 1 с.л. едра сол, 1 с.л. захар, 1 с.л. фъстъчено олио, 3 стръка салвия.
Начин на приготвяне : Смесете захарта и солта, поръсете месото с тази смес и оставете в хладилника 2 часа.Извадете от хладилника, изплакнете под струята на студената вода подсушете.Намажете стените на пръстена тенджера с олио.Включете фурната на 80 градуса.Смесете двата вида пипер с кориандъра и разпределете върху месото.Сложете го да се изпържи до зачервяване от всички страни в тиган със сгорещеното олио.Прехвърлете в пръстената тенджера, нарежете главите чесън, без да го белите, нарежете главите лук наполовина и разпределете около месото.Прибавете и лютите чушлета и стръковете салвия, похлупете тенджерата и пъхнете за 30 мин. във фурната, която сте засилили на 150 градуса.Засилете фурната на 210 градуса и продължете печенето още час и 30 мин.Сложете изпеченото месо върху дъска и нарежете на дебели резени.Сервирайте с лука и чесъна и соса от печенето.
Свинщини
Няма коментари:
Публикуване на коментар