
Продукти за 6 души: 6 парчета сурова наденица, 2 патладжана, 6 домата, 4 тиквички, 3 големи глави лук, 6 стръка свежи мащерки, 4 дафинови листа, 6 скилиднки чесън, 20 гр. масло, 100 мл. зехтин, една чаша бяло вино, сол.
Начин на приготвяне : Обелете лука.Включете фурната на 160 градуса.Нарежете всички зеленчуци на фини кръгчета и ги подредете на вертикални редици в продълговата тенджера.Прибавете изронените листенца мащерка, дафиновия лист, едро накълцаните скилидки чесън, виното и зехтина.Наредете отгоре надениците, набодени на няколко места, така че мазнината им да падне върху зеленчуците.Похлупете и пъхнете на 1 час във фурната.След като извадите, опитайите на вкус и посолете с малко едра сол.
Свинщини
Няма коментари:
Публикуване на коментар