понеделник, 11 януари 2010 г.
Зеленчуци на фурна с наденици
Продукти за 6 души: 6 парчета сурова наденица, 2 патладжана, 6 домата, 4 тиквички, 3 големи глави лук, 6 стръка свежи мащерки, 4 дафинови листа, 6 скилиднки чесън, 20 гр. масло, 100 мл. зехтин, една чаша бяло вино, сол.
Начин на приготвяне : Обелете лука.Включете фурната на 160 градуса.Нарежете всички зеленчуци на фини кръгчета и ги подредете на вертикални редици в продълговата тенджера.Прибавете изронените листенца мащерка, дафиновия лист, едро накълцаните скилидки чесън, виното и зехтина.Наредете отгоре надениците, набодени на няколко места, така че мазнината им да падне върху зеленчуците.Похлупете и пъхнете на 1 час във фурната.След като извадите, опитайите на вкус и посолете с малко едра сол.
Свинщини
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар