
Продукти : 1 кг бяла риба, 300 мл рибен бульон, 100 г домати, 3 глави лук, зелена салата, магданоз, 100 г орехи, 50 г хрян, 2 лимона, 30 г желатин, сол.
Начин на приготвяне : Рибата се сварява в посолена вода заедно с лука, както е на глави.Когато е готова, нарязва се на парченца.Доматите и обелените лимони също се нарязват на парченца.Прибавят се целите ядки от орехите и настърганият на ренде хрян и сместа леко се разбърква.След като желатинът набъбне, стопява се на водна баня, прибавя се към топлия бульон и с тази смес се обливат вътрешността на чашите, където ще се желира предястието.Рибната смес се разпределя в чашите и се залива със започналия да се стяга рибен бульон.Чашите се слагат в хладилника.Преди да се сервира, се потапят за миг в топла вода и се обръщат върху листа от зелена салата.Желираната смес се украсява с магданоз.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар