сряда, 25 ноември 2009 г.
Бяла риба с домати и орехи
Продукти : 1 кг бяла риба, 300 мл рибен бульон, 100 г домати, 3 глави лук, зелена салата, магданоз, 100 г орехи, 50 г хрян, 2 лимона, 30 г желатин, сол.
Начин на приготвяне : Рибата се сварява в посолена вода заедно с лука, както е на глави.Когато е готова, нарязва се на парченца.Доматите и обелените лимони също се нарязват на парченца.Прибавят се целите ядки от орехите и настърганият на ренде хрян и сместа леко се разбърква.След като желатинът набъбне, стопява се на водна баня, прибавя се към топлия бульон и с тази смес се обливат вътрешността на чашите, където ще се желира предястието.Рибната смес се разпределя в чашите и се залива със започналия да се стяга рибен бульон.Чашите се слагат в хладилника.Преди да се сервира, се потапят за миг в топла вода и се обръщат върху листа от зелена салата.Желираната смес се украсява с магданоз.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар