Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти:
250 гр кренвирши
1 глава кромид лук
5 стерилизирани краставички
1 к.ч. доматено пюре
1 к.ч. растително масло
1/4 връзка магданоз
1 зелена салата /за предпочитане къдрава/
захар
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне : Кренвиршите се почистват от обвивката и се нарязват на ивички по дължина. Краставичките се отцеждат от маринатата и също се нарязват на тънки ивици по дължина. Лукът и магданозът се почистват, измиват и нарязват на дребно. Нареждат се в салатена чиния и се заливат с доматено пюре, предварително разредено с малко вода и смесено с растителното масло, черен пипер, захар и сол на вкус. Непосредствено преди поднасянето салатата се украсява с цели или нарязани на ивици листа от зелена салата.
Забележка: Кренвиршите могат да бъдат заменени с варено месо, телешки салам и пушен или варен език.
Видове салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар