Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти:
250 гр кренвирши
1 глава кромид лук
5 стерилизирани краставички
1 к.ч. доматено пюре
1 к.ч. растително масло
1/4 връзка магданоз
1 зелена салата /за предпочитане къдрава/
захар
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне : Кренвиршите се почистват от обвивката и се нарязват на ивички по дължина. Краставичките се отцеждат от маринатата и също се нарязват на тънки ивици по дължина. Лукът и магданозът се почистват, измиват и нарязват на дребно. Нареждат се в салатена чиния и се заливат с доматено пюре, предварително разредено с малко вода и смесено с растителното масло, черен пипер, захар и сол на вкус. Непосредствено преди поднасянето салатата се украсява с цели или нарязани на ивици листа от зелена салата.
Забележка: Кренвиршите могат да бъдат заменени с варено месо, телешки салам и пушен или варен език.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар