сряда, 25 ноември 2009 г.
Желирано месо от кокошка
Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,
Продукти : 1 кокошка,
2 моркова,
1 връзка корени за супа,
5-6 зърна черен пипер,
сол;
2 белтъка,
2 сварени яйца,
кисели краставички
Начин на приготвяне : Варете кокошката с подправките, корените за супа и морковите на тих огън във вода, колкото да я покрие. Извадете кокошката, като се свари, а в бульона изсипете разбитите белтъци и разбъркайте да се избистри. Прецедете бульона и прибавете обезкостеното и ситно нарязано кокоше месо и нарязаните на кръгчета моркови. Изсипете в малки чашки или в подходяща форма (предварително облети със студена вода) и оставете на студено да желира.
Преди да поднесете, обърнете върху чиния и украсете с кръгчета твърдо сварени яйца и киселн краcтавички.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар