сряда, 25 ноември 2009 г.

Желирано месо от кокошка

Желирано месо от кокошка!!!
Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


Продукти : 1 кокошка,
2 моркова,
1 връзка корени за супа,
5-6 зърна черен пипер,
сол;
2 белтъка,
2 сварени яйца,
кисели краставички


Начин на приготвяне : Варете кокошката с подправките, корените за супа и морковите на тих огън във вода, колкото да я покрие. Извадете кокошката, като се свари, а в бульона изсипете разбитите белтъци и разбъркайте да се избистри. Прецедете бульона и прибавете обезкостеното и ситно нарязано кокоше месо и нарязаните на кръгчета моркови. Изсипете в малки чашки или в подходяща форма (предварително облети със студена вода) и оставете на студено да желира.

Преди да поднесете, обърнете върху чиния и украсете с кръгчета твърдо сварени яйца и киселн краcтавички.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...