понеделник, 23 ноември 2009 г.

Пастет от извара

Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


пастет от извара!!!
Продукти: 0.5 кг. извара,4 с.л. кисело мляко,1 кафена чашка олио (или 4 - 5 с.л. майонеза),1 с.л. сол,1 ч.л. червен пипер,1 к.л. черен пипер,3-4 скилидки чесън,1 главичка(средна) кромид лук, половин кафена лъжичка кимион,1 с.л. чубрица

Приготвяне:В купа се слагат всички продукти и се разбива много добре с миксер като чесъна и лука трябва предварително да бъдат настъргани. По желание може да се добави или махне някоя от подправките,както и да се променят съотношенията им. Идеално е както за предястие,така и за намазване на сандвичи.

Забележка:След като е готов,в пастета може да се сложат нарязани на ситно кисели краставички,нарязани маслини и др. по желание.

ДА ВИ Е СЛАДКО!


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...