понеделник, 23 ноември 2009 г.

Аспержи с червени пиперки

Аспержи с червени пиперки!!!
Продукти : 1 консерва аспержи, няколко сурови червени чушки ( парени през зимата ), 4 твърдо сварени яйца, 8 рибки аншуа, сос тартар или майонеза.


Начин на приготвяне : Чушките се нарязват на пръстени, широки около 3 см.Взимат се по 3-4 аспержи и се промушват във всеки пръстен, като краищата да се подават еднакво от двете страни.Аспержите могат да се заменят с полусварените в посолена вода, тънки стръкчета нарязани на 10-12 см дължина праз ( само бялата част ).Отцеждат се от водата след като напълно изстинат и се промушват в пръстените от пиперки.
Така приготвените пиперки се нареждат в подходяща чиния, като помежду им се поставят твърдо сварените яйца, нарязани по дължина на половинки и украсени с рибка аншуа, навита на рулце.Предястието се сервира със сос тартар или майонеза, подправена с доста горчица.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...