
Продукти : 1 консерва аспержи, няколко сурови червени чушки ( парени през зимата ), 4 твърдо сварени яйца, 8 рибки аншуа, сос тартар или майонеза.
Начин на приготвяне : Чушките се нарязват на пръстени, широки около 3 см.Взимат се по 3-4 аспержи и се промушват във всеки пръстен, като краищата да се подават еднакво от двете страни.Аспержите могат да се заменят с полусварените в посолена вода, тънки стръкчета нарязани на 10-12 см дължина праз ( само бялата част ).Отцеждат се от водата след като напълно изстинат и се промушват в пръстените от пиперки.
Така приготвените пиперки се нареждат в подходяща чиния, като помежду им се поставят твърдо сварените яйца, нарязани по дължина на половинки и украсени с рибка аншуа, навита на рулце.Предястието се сервира със сос тартар или майонеза, подправена с доста горчица.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар