Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти:
* 500 гр. дребно червено цвекло с листата
* 50 мл. зехтин
* 1 супена лъжица оцет от бяло вино или лимонов сок
* 1 супена лъжица каперси
* 1 скилидка чесън
* сол и черен пипер
Начин на приготвяне : Цвеклото се почиства и измива. Отделят се листата заедно с дръжките и се оставят на страна. Грудките цели, без да се белят се варят в подсолена вода около 45 минути докато омекнат. В този момент се добавят измитите листа заедно с дръжките и варенето продължава под капак още 8-10 минути.
Цвеклото и листата се прецеждат и се оставят да се охладят. Грудките се обелват и се нарязват на колелца. Дръжките и листа се нарязват на едро. Всичко се подрежда в чиния и се поръсва с каперсите.
Смесват се зехтина, оцета (лимоновият сок), нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус. Салатата се залива с дресинга и се поднася със стайна температура или охладена.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар