
Продукти:
* 1 кг свински бут без кости и кожа
* 1 л прясно мляко
за маринатата:
* 1 с.л. оцет
* 150 мл зехтин
* 2 скилидки чесън
* щипка розмарин
* черен пипер
* сол
Начин на приготвяне : Навийте свинското на руло и го завържете с конец. Сложете го в тавичка за печене. Объркайте продуктите за марината и залейте месото. Покрийте и оставете в хладилника за 24 часа. На другия ден сипете млякото при месото и го запечете без да захлупвате в умерена фурна. След като се изпече извадете месото и го покрийте с фолио, докато правите соса. Прецедете течността от печеното, като отделите част от мазнината. Сложете я в тенджера и варете докато се получи гъст сос. Нарежете месото на дебели резени и поднесете свинското със соса.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар