
Порции: 4
Продукти:
1 кг свинско филе
3 с.л. олио
черен пипер
3-4 моркова
200 г малки лукчета (арпаджик)
1/4 глава целина
400 г гъби
50 г масло
1 корен магданоз
2-3 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
1 с.л. брашно
150 г сметана
сол
Начин на приготвяне:
Месото се почиства от жилките. Намазва се с олио и черен пипер, увива се с конец и се оставя в хладилника да престои около 10 часа.Слага се в тавичка и се запържва от всички страни. Прибавят се нарязани на едро моркови,корена от магданоз, целината и чесъна, посолява се и се залива с виното. Тавичката се покрива плътно с фолио и се пече на силна фурна 30 мин., а след това, 1 ч. на 150 градуса. Фолиото се маха и соса се олива в друг съд, месото се запича до зачервяване. Съдът със соса се допълва с 1 чаша вода, разтваря се брашното и се вари 5 мин., като се бърка непрекъснато. Прибавят се нарязаните и задушени в масло гъби, сметаната, сол и черен пипер, ври още 5 мин.. Месото се сервира нарязано на тънки филийки залято със соса и зеленчуците и пържени картофки.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар