
Продукти:
800 г телешко месо
100 г сланина
2 скилидки чесън
розмарин
градински чай
1 ч. бяло вино
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се шпикова със сланина, може да се добавят гъби печурки, кисели краставички и чесън, завива се на руло и се зашива с конец. Поставя се в съд за печене и се запича. Когато месото стане златистокафяво, се прибавят подправките, залива се с виното и се вари за кратко време, докато виното изври, тогава се захлупва и се намаля котлона. Цялото месо се пече около 30 минути и в случай, че желаете по-гъст сос, извадете месото, добавете малко вода и брашно в соса и го оставете да кипне. Накрая нарязаното месо се залива със соса.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар