сряда, 25 ноември 2009 г.

Телешко печено

Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


Телешко печено!!!
Продукти:
800 г телешко месо
100 г сланина
2 скилидки чесън
розмарин
градински чай
1 ч. бяло вино
сол, черен пипер


Начин на приготвяне:
Месото се шпикова със сланина, може да се добавят гъби печурки, кисели краставички и чесън, завива се на руло и се зашива с конец. Поставя се в съд за печене и се запича. Когато месото стане златистокафяво, се прибавят подправките, залива се с виното и се вари за кратко време, докато виното изври, тогава се захлупва и се намаля котлона. Цялото месо се пече около 30 минути и в случай, че желаете по-гъст сос, извадете месото, добавете малко вода и брашно в соса и го оставете да кипне. Накрая нарязаното месо се залива със соса.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...