сряда, 25 ноември 2009 г.
Аспик от риба
Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,
продукти: 300 г. риба, 1 л. аспик, 5 малки глави лук, 6 яйца, 1 лимон, домати, зелен фасул, майонеза, маруля, горчица, черен пипер, сол, 1 стерилизирана краставичка.
Начин на приготвяне: Сваряваме почистената риба в подсолена и леко подкиселена вода до омекване, обезкостяваме рибата. Изстудяваме аспика до гъстотата на мед, наливаме в кръгла форма, поставяме за няколко минути в хладилник, докато по стената се получи втвърден тънък пласт аспик. Връщаме течния аспик в първоначалния съд, подреждаме във формата парченца домати и сварен зелен фасул, наливаме малко аспик и оставяме формата в хладилника, за да се втвърди сместа. Нарязваме изстиналата риба, твърдо сварените яйца и лука на кубчета, прибавяме майонезата, лимоновия сок, горчицата, черен пипер и течен аспик, разбъркваме леко, подреждаме в подготвената форма и оставяме отново в хладилник. Преди поднасяне потопяваме за секунда формата в гореща вода, обръщаме бързо аспика върху кръгла чиния, украсяваме с маруля и красиво нарязани краставички.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар