
Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,
продукти: 300 г. риба, 1 л. аспик, 5 малки глави лук, 6 яйца, 1 лимон, домати, зелен фасул, майонеза, маруля, горчица, черен пипер, сол, 1 стерилизирана краставичка.
Начин на приготвяне: Сваряваме почистената риба в подсолена и леко подкиселена вода до омекване, обезкостяваме рибата. Изстудяваме аспика до гъстотата на мед, наливаме в кръгла форма, поставяме за няколко минути в хладилник, докато по стената се получи втвърден тънък пласт аспик. Връщаме течния аспик в първоначалния съд, подреждаме във формата парченца домати и сварен зелен фасул, наливаме малко аспик и оставяме формата в хладилника, за да се втвърди сместа. Нарязваме изстиналата риба, твърдо сварените яйца и лука на кубчета, прибавяме майонезата, лимоновия сок, горчицата, черен пипер и течен аспик, разбъркваме леко, подреждаме в подготвената форма и оставяме отново в хладилник. Преди поднасяне потопяваме за секунда формата в гореща вода, обръщаме бързо аспика върху кръгла чиния, украсяваме с маруля и красиво нарязани краставички.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар