понеделник, 23 ноември 2009 г.

Антре " Мозайка "

Продукти : 1 глава лук, 500 г картофи, 200 г месо ( може да се замени с шунка или кренвирши ), 200 г гъби, копър, 3-4 супени лъжици сметана.


Начин на приготвяне : Лукът се нарязва на колелца и се изпържва в мазнина.Отделно се сваряват картофите и щом изстинат, се нарязват на кубчета и се изпържват.Когато се извадят от сгорещеното олио, в него се изпържва месото ( шунката, кренвиршите ), нарязано на хапки.Накрая се изпържват и гъбите.Всичко се смесва и се добавят сметаната и ситно нарязаният копър.Предястието се разбърква още веднъж на горещия котлон.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...