
Продукти : 200 г моркови, 200 г гъби, 150 г грах, 6 яйца, 100 г кашкавал, 50 г краве сирене, черен пипер, настъргано индийско орехче.
Начин на приготвяне : Морковите се нарязват на кубчета, гъбите - на половинки и се сваряват с посолена вода.Изцеждат се и се оставят да изстинат.Яйцата се разбиват, подправят се със сол и черен пипер и се добавя настърганото индийско орехче.Кашкавалът и сиренето се настъргват на едрото ренде и се прибавят към разбитите яйца, а след тях - и зеленчуците.Съд от йенско стъкло или гювече се намаслява леко и се изсипва сместа.Съдът се покрива с фолио и се слага в друг съд с вода, за да се пече на водна баня.Пастетът се стяга за около час.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар