понеделник, 23 ноември 2009 г.
Постен пастет
Продукти : 200 г моркови, 200 г гъби, 150 г грах, 6 яйца, 100 г кашкавал, 50 г краве сирене, черен пипер, настъргано индийско орехче.
Начин на приготвяне : Морковите се нарязват на кубчета, гъбите - на половинки и се сваряват с посолена вода.Изцеждат се и се оставят да изстинат.Яйцата се разбиват, подправят се със сол и черен пипер и се добавя настърганото индийско орехче.Кашкавалът и сиренето се настъргват на едрото ренде и се прибавят към разбитите яйца, а след тях - и зеленчуците.Съд от йенско стъкло или гювече се намаслява леко и се изсипва сместа.Съдът се покрива с фолио и се слага в друг съд с вода, за да се пече на водна баня.Пастетът се стяга за около час.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар