събота, 28 ноември 2009 г.

Салата от лапад и киселец

Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати


Салата от лапад и киселец!!!
Продукти: 500 г лапад, 500 г киселец, 1 връзка зелен лук, ½ връзка зелен чесън, 2-3 супени лъжици олио, 10-15 маслини, ½ връзка репички, 2 твърдо сварени яйца, магданоз, оцет, сол.


Начин на приготвяне : След като почистим и измием добре лападът, киселеца, лукът и чесънът ги нарязваме на ситно и ги смесваме. Посоляваме и прибавяме оцета и олиото.
Салатата слагаме в подходяща чиния и я украсяваме с варените яйца, репичките, маслините и стръкчета магданоз.


Видове салати

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...