Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти:
300 г гъби
4 малки глави кромид
1 с. л. доматено пюре
100 г шунка
50 мл бяло вино
дафинов лист
черен пипер
1 скилидка чесън
1 лимон
магданоз
2 домата
4 листа от маруля
олио
сол
Начин на приготвяне:
* Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олио на тих огън.
* Прибавят се измитите, обелени и нарязани на парченца гъби, солта, доматеното пюре, дафиновият лист, черният пипер, бялото вино и счуканият чесън.
* Всичко се задушава на тих огън около 10 минути.
* Добавя се нарязаната на кубчета шунка и като се стопли, сместа се отстранява от огъня.
* Салатата се поръсва с магданоз и се подправя с лимонов сок.
* Поднася се в плоски чинии върху лист от маруля.
* Украсява се с парченца домат и лимон.
Видове салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар