Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти:
300 г гъби
4 малки глави кромид
1 с. л. доматено пюре
100 г шунка
50 мл бяло вино
дафинов лист
черен пипер
1 скилидка чесън
1 лимон
магданоз
2 домата
4 листа от маруля
олио
сол
Начин на приготвяне:
* Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олио на тих огън.
* Прибавят се измитите, обелени и нарязани на парченца гъби, солта, доматеното пюре, дафиновият лист, черният пипер, бялото вино и счуканият чесън.
* Всичко се задушава на тих огън около 10 минути.
* Добавя се нарязаната на кубчета шунка и като се стопли, сместа се отстранява от огъня.
* Салатата се поръсва с магданоз и се подправя с лимонов сок.
* Поднася се в плоски чинии върху лист от маруля.
* Украсява се с парченца домат и лимон.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар