Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти : 450 г замразен фасул
250 г печурки
150 мл студено прясно мляко
1/3 от 1 стрък праз (50 г)
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
1 с. л. маргарин
1 с. л. брашно
за панирания лук:
2 глави лук
2-3 щипки червен пипер
2-3 с. л. брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Фасулът се изсипва в тенджера с кипнала вода и се вари 15 минути. След това се изплаква със студена вода.
2. Празът се нарязва на ситно, печурките - на филии. Запържват се в предварително загретия маргарин. След това се поръсва с брашно, разбърква се и се налива прясното мляко. Щом кипне и брашното се разтвори, сместа се оттегля от котлона
3. Подправя се с на ситнените копър и магданоз, добавя се отцеденият фасул и се прехвърля в йенска тава. Пече се 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4. Лукът се нарязва на кръгчета и те се разделят на шайби. Съставките за панировката се смесват, шайбите лук се овалват и се пържат в обилно количество горещо олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5. Запеченият фасул се покрива с шайбите лук и ястието е готово за сервиране.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар