Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти :
800 г брюкселско зеле
2 глави червен лук
1 порокал
1 лимон
50 г печени бадеми, обелени и нарязани
4-5 с.л. зехтин
сол
смлян бял (или черен) пипер
Начин на приготвяне : Сложете брюкселското зеле във вряща подсолена вода, заедно със 1/2 лимон, нарязан на парченца. Варете докато с клечка за зъби можете да пробиете малките зелки. през това време обелете и нарежете червения лук на филийки и сложете в голяма купа. Измийте портокала и нарежете от кората тънки лентички. Смесете в купа зехтина, сока от 1/2 лимона и сока от 1/2 портокал, сол и черен пипер и добре разбийте.Изсипете в купата с лука и разбъркайте. След като се свари зелето, много добре изцедете в гевгир и изсипете в купата с лука. Добавате бадемите и добре разбъркайте. Сервирайте хладко.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар