Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти :
* 100 гр. изпечено пилешко или пуешко филе
* 120 гр. домати (1-2 домата)
* 50 гр. варена царевица
* 120 гр. краставица (1/2 - 1/3 от голяма краставица)
* 1 бр. зелена салата или маруля
* 5 бр. маслини
* 1 ч.л. студено пресован зехтин
Начин на приготвяне : Пилешкото филе се нарязва на тънки ленти (1 на 3 см.). Марулята се нарязва на ленти, краставицата и доматите се нарязват на кубчета. Всичко се смесва в дълбока салатна купа, подправя се на вкус и се разбърква. Украсява се с маслините. По желание може да се подправи с лимонов сок. Ястието е богато на пълноценен животински белтък. Еднородният му произход обуславя бързо смилане и пълноценно усвояване. Въглехидратите в порцията са в ниски количества и не влияят съществено върху времето за смилане на белтъците. Съдържанието на мазнини е ниско, като в състава преобладават растителните ненаститени мазнини спрямо наситените мазнини с животински произход. Ястието се усвоява сравнително бързо и не предизвиква стомашен дискомфорт при здрави атлети. Подходящо е за втора закуска, обед, следобедна закуска, следтренировъчно хранене (при по-леки атлети), както за атлети с бърз, така и за атлети с умерен и бавен метаболизъм.
Видове салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар