понеделник, 23 ноември 2009 г.
Топчета от кашкавал
Продукти : 2 яйца, 100 г кашкавал, 10 г брашно, магданоз, сол, смлян черен пипер, олио.
Начин на приготвяне : Белтъците се посоляват и се разбиват на твърд сняг, бавно се прибавят настърганият предварително кашкавал, солта и пиперът.Правят се малки топчета, овалват се в брашно и се пържат във вряща мазнина.Когато топчетата увеличат обема си два пъти, те се изваждат и се слагат в сито, за да се отцедят.Сервират се горещи, поръсени с магданоз.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар