Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти : * 80 г моркови
* 150 г целина
* 150 г червено цвекло
* 40 г алабаш
* 40 г ряпа
* листа от зелена салата
* магданоз
* 4 супени лъжици сметана
* 1 супена лъжица бяло вино
* лимонов сок
* 2 супени лъжици олио (зехтин)
* сол
Начин на приготвяне : Всички зеленчуци се почистват, измиват се и се настъргват на ситно ренде. Смесват се с нарязан на ситно магданоз. В отделен съд се разбива сметаната, прибавят се олиото, виното, лимонов сок, сол и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре. Върху листа от зелена салата се оформят зеленчуците и се заливат със сметановия сос.
Видове салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар