Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти : * 80 г моркови
* 150 г целина
* 150 г червено цвекло
* 40 г алабаш
* 40 г ряпа
* листа от зелена салата
* магданоз
* 4 супени лъжици сметана
* 1 супена лъжица бяло вино
* лимонов сок
* 2 супени лъжици олио (зехтин)
* сол
Начин на приготвяне : Всички зеленчуци се почистват, измиват се и се настъргват на ситно ренде. Смесват се с нарязан на ситно магданоз. В отделен съд се разбива сметаната, прибавят се олиото, виното, лимонов сок, сол и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре. Върху листа от зелена салата се оформят зеленчуците и се заливат със сметановия сос.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар