Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти:
около 4 кг тиквички
1 кг праз лук
4 -5 глави чесън
800 г вода
500 г оцет
400 г захар
сол – зависи колко солено обичате – нормално около 7 – 8 лъжици
черен пипер, бахар
връзка копър
Начин на приготвяне : Тиквичките се нарязват на дълги, тънки клечици (може и на дребни кубчета). Нарязва се и празият лук по същият начин. Обелва се и се нарязва на тънко 4 – 5 глави чесън. Всички зеленчуци се разбъркват.
Слага се маринатата да заври. Прибавят се тиквичките, праза и чесъна и се варят докато не променят цвета си – около 5 мин. Прибавя се ситно нарязаният копър. Сваля се от котлона и веднага се напълват бурканите (най-лесно става при бурканите с винт). Веднага се затварят плътно и се обръщат с капачката надолу. Като изстинат се прибират на хладно място. Добър апетит!
Видове салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар