Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Четири средни по големина банани, 1 голяма червена ябълка, 2 с.л лимонов сок, 100 г дългозърнест кафяв ориз, 100 г зелено грозде, 50 г стафиди, 50 г бадеми, 25 г счукани орехи, 1 средно по големина киви, листа от къдрева маруля
Бананите се нарязват на кубчета. Ябълките се обелват и се нарязват на парченца, а кивито – на кръгчета. Зърната на гроздето се разрязват на половинки и се изчистват от семките. Оризът се сварява. Бадемите се нарязват на тънки ивички. Бананите и ябълките се поставят в голям съд, заливат се с лимонов сок и се разбъркват. Добавят се оризът, стафидите, бадемите, орехите и пак се разбърква. В салатени чиний се поставят листа от марулята и върху тях се слага от готовата салата. Украсява се с парченца киви.
Видове салати
понеделник, 30 ноември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар