Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Четири средни по големина банани, 1 голяма червена ябълка, 2 с.л лимонов сок, 100 г дългозърнест кафяв ориз, 100 г зелено грозде, 50 г стафиди, 50 г бадеми, 25 г счукани орехи, 1 средно по големина киви, листа от къдрева маруля
Бананите се нарязват на кубчета. Ябълките се обелват и се нарязват на парченца, а кивито – на кръгчета. Зърната на гроздето се разрязват на половинки и се изчистват от семките. Оризът се сварява. Бадемите се нарязват на тънки ивички. Бананите и ябълките се поставят в голям съд, заливат се с лимонов сок и се разбъркват. Добавят се оризът, стафидите, бадемите, орехите и пак се разбърква. В салатени чиний се поставят листа от марулята и върху тях се слага от готовата салата. Украсява се с парченца киви.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар