вторник, 8 декември 2009 г.

Класическа майонеза

Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,


Продукти : 1 суров жълтък, щипка сол, 1 чаена лъжичка оцет или лимонов сок, 0,250 л олио.


Начин на приготвяне : Жълтъкът се разбива с оцета ( лимоновия сок ) и солта.След това равномерно ( в една посока ) се разтрива, като се добавя капка по капка олиото.Майонезата може да се разбива и с тел за белтъци.
Щом се сгъсти, тогава олиото се прибавя на тънка струйка.Когато цялото олио се употреби, добавя се чаена лъжичка вряла вода, като се бие непрекъснато.Майонезата се опитва на вкус и ако е необходимо, се слага малко оцет, много ситно смления черен пипер и други подправки по вкус.


Сосове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...