Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,
Продукти : 1 суров жълтък, щипка сол, 1 чаена лъжичка оцет или лимонов сок, 0,250 л олио.
Начин на приготвяне : Жълтъкът се разбива с оцета ( лимоновия сок ) и солта.След това равномерно ( в една посока ) се разтрива, като се добавя капка по капка олиото.Майонезата може да се разбива и с тел за белтъци.
Щом се сгъсти, тогава олиото се прибавя на тънка струйка.Когато цялото олио се употреби, добавя се чаена лъжичка вряла вода, като се бие непрекъснато.Майонезата се опитва на вкус и ако е необходимо, се слага малко оцет, много ситно смления черен пипер и други подправки по вкус.
Сосове
вторник, 8 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар