Продукти : 50 г сухи гъби, 1 глава лук, 1 супена лъжица краве масло, 1 супена лъжица брашно, 50 г сметана.
Начин на приготвяне : Гъбите се почистват и се измиват добре във вряла вода.Слагат се в тенджера с гореща вода и се оставят да поврат 30 минути.Изваждат се, накължват се на дребно и се запържват в маслото заедно със ситно нарязания лук.Поръсват се с брашното и се заливат с останалия от гъбите бульон.Оставят се още малко върху диска и при сервирането във всяка порция сос се добавя малко сметана.
Сосове
понеделник, 7 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар