вторник, 8 декември 2009 г.

Сос ремулад

Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,


Сос ремулад!!!
Продукти :
* 4 с.л. олио
* жълтъците на 4 твърдо сварени яйца
* 1/2 с.л. горчица
* 1 ч.л. сладък червен пипер
* 1/3 ч.л. смлян черен пипер
* 1 ч.л. лимонов сок
* по щипка захар и канела
* 1 ч.ч. зеленчуков бульон
* 1/2 ч.л. коняк
* сол


Начин на приготвяне : С вилица се намачкват жълтъците на твърдо сварените яйца и се прибавя олиото капка по капка, като се разбърква с вилицата. След това се слага горчицата, сладкия червен пипер, смления черен пипер, лимоновия сок, захарта, канелата и сол. Разбърква се добре, претрива се през цедка и се изсипва в съд, който е поставен в друг съд, пълен със студена вода. Сместа се разбива добре. Накрая се разрежда със зеленчуковия бульон и се налива коняка. Този сос е подходящ за печени и задушени меса.


Сосове

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...