
Продукти :
* 4 с.л. олио
* жълтъците на 4 твърдо сварени яйца
* 1/2 с.л. горчица
* 1 ч.л. сладък червен пипер
* 1/3 ч.л. смлян черен пипер
* 1 ч.л. лимонов сок
* по щипка захар и канела
* 1 ч.ч. зеленчуков бульон
* 1/2 ч.л. коняк
* сол
Начин на приготвяне : С вилица се намачкват жълтъците на твърдо сварените яйца и се прибавя олиото капка по капка, като се разбърква с вилицата. След това се слага горчицата, сладкия червен пипер, смления черен пипер, лимоновия сок, захарта, канелата и сол. Разбърква се добре, претрива се през цедка и се изсипва в съд, който е поставен в друг съд, пълен със студена вода. Сместа се разбива добре. Накрая се разрежда със зеленчуковия бульон и се налива коняка. Този сос е подходящ за печени и задушени меса.
Сосове
Няма коментари:
Публикуване на коментар